Konijnentrimsalon

In konijnentrimsalon Overpelt werk ik op een konijnvriendelijke en vacht besparende manier. Dat wil zeggen dat ik niet zomaar ga scheren. Elk konijn krijgt een advies en behandeling op maat.

  • We zijn een trimsalon waar alleen konijnen en katten komen. Deze worden op andere tijdstippen ingepland zodat er geen stress is voor de konijnen.
  • Ik werk op een konijnvriendelijke manier dat wil zeggen zonder dwang en op het tempo van het konijn.
  • Ik werk alleen op afspraak, dus op het moment dat u komt met uw konijn zijn er geen andere konijnen aanwezig. Ook werk ik met etherische oliën om extra rust te geven. Als het konijn thuis een vriendje heeft, mag het andere konijn ook mee worden genomen naar de trimsalon. Dit omdat ze dan allebei dezelfde geur hebben en dit geeft bij terugplaatsing van de konijnen het minste problemen.                                                                              

Hoe gaat een trimbeurt in z’n werk?

Als eerste werken we altijd op afspraak zodat we ook voldoende tijd voor u en uw konijn kunnen inplannen. We controleren en beoordelen de vacht van het konijn. Bij een standaard trimbeurt worden klitjes en loszittende haren verwijderd. Dode haren die in de vacht blijven zitten kunnen de aanmaak van klitten in de hand werken. Scheren gebeurt altijd in samenspraak met de eigenaar. Konijnen waarvan de vacht in de vilt is geschoten of waarvan bepaalde delen van het lijfje niet meer door het konijn zelf verzorgd kunnen worden, kunnen geheel of gedeeltelijk geschoren worden. Ook het knippen van de nagels is mogelijk. Ook konijnen met plakpoep en urinebrand zijn welkom.

Waarom een konijn laten trimmen?

Een konijn dat regelmatig getrimd wordt heeft minder kans op verstoppingen. Een konijn heeft 2 keer een grote ruiperiode op een jaar en in de tussenseizoenen 2 keer een kleine ruiperiode. Een konijn kan niet zoals een kat, haarballen opgeven, waardoor de darmen verstopt kunnen geraken en het konijn hierdoor kan sterven.

Vooral bij de langharige konijnen is het vaak moeilijk om de konijnen klitvrij te houden. Door het juist borstelen van de vacht en het inkorten van de vacht heeft het konijn minder kans op klitten. Het doel is om het konijn te verlossen van zijn vacht en klitten zo snel en stressvrij mogelijk.

PRIJZEN TRIMMEN KONIJNEN

Standaard trimbeurt (45 tot 60 min) Langharig konijn € 45,-

Standaard trimbeurt (15 tot 30 min) Kortharig konijn € 27,50

Kopje knippen (zonder trimbeurt) € 17,50 

Knippen van de nagels € 10,-

Helaas komt het soms voor dat een konijn dermate veel vachtproblemen heeft dat we er langer mee bezig zijn. We rekenen dan een toeslag gebaseerd op de extra werktijd. Ook bij overmatige vervilting van de vacht vragen we een toeslag door het sneller slijten van de scheerkoppen.

Bij de trimbeurt mag het baasje altijd aanwezig blijven. En eventueel wat assisteren bij de trimbeurt. 

Mocht u nog vragen hebben na het bezoeken van de website, of u wilt een persoonlijke rondleiding, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Adres: Schouwveldstraat 6 B, 3900, Pelt

Vast: +32 11 724273
Mobiel: +31 6 18761170

Email: info@kattenhoteloverpelt.be