Trimsalon

Het trimsalon voor uw kat! Wij zorgen ervoor dat uw kat er weer bijzonder mooi uitziet. We werken in de trimsalon met natuurlijke shampoos en essentiële oliën. Ook vernevelen we lavendel in het trimsalon. Op deze manier proberen we de stress van de kat te reduceren.

Hoe gaat een trimbeurt in z’n werk?

Als eerste werken we altijd op afspraak zodat we ook voldoende tijd voor u en uw kat kunnen inplannen. We controleren en beoordelen de vacht van de kat.  Bij een standaard trimbeurt, worden klitjes, loszittende haren en onderwol verwijderd. Dode haren die in de vacht blijven zitten, kunnen de aanmaak van klitten in de hand werken. Scheren gebeurt altijd in samenspraak met de eigenaar. Katten waarvan de vacht in de vilt is geschoten of waarvan bepaalde delen van het lijfje niet meer zelf kunnen verzorgd worden, kunnen geheel of gedeeltelijk geschoren worden. Bij de behandeling zit ook standaard het schoonmaken ogen, oren en neusje. Ook het knippen van de nagels is mogelijk.

Het wassen en drogen van de kat bestaat ook tot de mogelijkheden. Voor katten met bepaalde huidproblemen gebruiken we ook speciale shampoos en oliën om op deze manier de huid en vacht te optimaliseren.

Waarom een kat laten trimmen?

  • ​Vermijd gezondheidsproblemen

De dode haren die katten oplikken worden vaak immers ingeslikt en kunnen haarballen veroorzaken of zelfs, in extreme gevallen, een darmobstructie.

  • Verminder haarverlies in huis

Het is verbazingwekkend hoeveel losse haren uit uw kat tevoorschijn komen! U zal merken dat het haarverlies in huis ook aanzienlijk zal verminderen!

  • Help uw oude/zieke kat

Verzwakte, ziek of erg oude katten zijn niet meer in staat om zichzelf voldoende te wassen. Ze zijn minder soepel en kunnen zichzelf niet goed meer verzorgen.

 

Ontwollen / kammen / plukken: € 45

Scheren : € 45

Toeslag zwaar vervilte vacht : € 20

Toeslag wassen en drogen: € 20

 

De behandeling is inclusief:

– Schoonmaken ogen, oren en neusje

– Knippen van de nagels