Kattentrimsalon

In kattentrimsalon Overpelt werk ik op een katvriendelijke en vacht besparende manier. Dat wil zeggen dat ik niet  ga ontwollen en scheren. Elke kat krijgt een advies en behandeling op maat.

 • We zijn een echt kattentrimsalon, dat wil zeggen dat we ook alleen katten trimmen en geen honden. Dus minder stress voor de katjes die komen.
 • Ik werk op een katvriendelijke manier dat wil zeggen zonder dwang en op het tempo van de kat.
 • Ik werk alleen op afspraak, dus op het moment dat u komt met uw kat zijn er geen andere katten aanwezig. Ook werk ik met etherische oliën om extra rust te geven.                                                                              

Hoe gaat een trimbeurt in z’n werk?

Als eerste werken we altijd op afspraak zodat we ook voldoende tijd voor u en uw kat kunnen inplannen. We controleren en beoordelen de vacht van de kat. Bij een standaard trimbeurt worden klitjes en loszittende haren verwijderd. Dode haren die in de vacht blijven zitten kunnen de aanmaak van klitten in de hand werken. Scheren gebeurt altijd in samenspraak met de eigenaar. Katten waarvan de vacht in de vilt is geschoten of waarvan bepaalde delen van het lijfje niet meer door de kat zelf verzorgd kunnen worden, kunnen geheel of gedeeltelijk geschoren worden. Bij de behandeling zit ook standaard het schoonmaken van ogen en oren. Ook het knippen van de nagels is mogelijk.

Waarom een kat laten trimmen?

 • ​Vermijd gezondheidsproblemen: de dode haren die katten oplikken worden vaak immers ingeslikt en kunnen haarballen veroorzaken of zelfs, in extreme gevallen, een darmobstructie.
 • Verminder haarverlies in huis: het is verbazingwekkend hoeveel losse haren uit uw kat tevoorschijn komen! U zal merken dat het haarverlies in huis ook aanzienlijk zal verminderen!
 • Help uw oude/zieke kat: verzwakte, zieke of erg oude katten zijn niet meer in staat om zichzelf voldoende te wassen. Ze zijn minder soepel en kunnen zichzelf niet goed meer verzorgen.

Standaard trimbeurt (45 tot 60 min) € 50,-

 • kammen en borstelen
 • verwijderen van dode haren
 • verwijderen van klitten door middel van kammen of scheren indien nodig
 • sanitary cut (inkorten van lange haren bij de poep)
 • schoonmaken van oren en ogen
 • knippen van nagels (indien nodig en in overleg) 

Helaas komt het soms voor dat een kat dermate veel vachtproblemen heeft dat we er langer mee bezig zijn. We rekenen dan een toeslag gebaseerd op de extra werktijd. Ook bij overmatige vervilting van de vacht vragen we een toeslag door het sneller slijten van de scheerkoppen.

Knippen van de nagels € 10,-

Sanitary cut € 17,-

 

Bij de trimbeurt mag het baasje altijd aanwezig blijven. En eventueel wat assisteren bij de trimbeurt. 

 

Mocht u nog vragen hebben na het bezoeken van de website, of u wilt een persoonlijke rondleiding, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Adres: Schouwveldstraat 6 B, 3900, Pelt

Vast: +32 11 724273
Mobiel: +31 6 18761170

Email: info@kattenhoteloverpelt.be